COM COURE UNA HAMBURGUESA

Quan ens disposem a coure una hamburguesa hem de tenir present que la millor manera de coure-la és a la paella o a la planxa, ja que els líquids que pot desprendre la pròpia carn faran que l’hamburguesa sigui més gustosa i no caldrà fer servir gairebé oli per coure-la. Si pel contrari la fem a la brasa hem de tenir en compte que aquests líquids es perden quan van caient a la brasa i per tant doncs un raig d’oli d’oliva un cop l’hamburguesa estigui cuita ens ajudarà a potenciar-ne el sabor.

Posem a escalfar la paella o planxa i un cop està ben calenta a foc fort, afegim un rajolí petit d’oli d’oliva (sempre és opcional). Seguidament posem l’hamburguesa per tal de que quedi segellada durant uns segons. A continuació cal que baixem el foc a intensitat mitjana per tal de que es vagi coent a poc a poc i ens assegurem que quedi cuita per dins.

Al cap d’uns minuts ja la podrem girar, tot depèn del punt de cocció que preferim de la carn. Una hamburguesa d’uns 100gr aproximadament tarda uns 2 minuts a coures per un costat. És important no girar l’hamburguesa contínuament sinó fer-ho només una vegada. Seguim coent l’hamburguesa a foc mitjà per la cara que quedava crua i quan ja gairebé estigui al punt que ens interessa apugem una mica el foc per tal de que acabi de quedar segellada per aquesta cara.

Si volem afegir formatge, el millor moment és quan ja tenim una cara cuita i la girem perquè es faci de l’altra. Quan faltin uns minuts per acabar-se de coure és quan hem de posar el formatge sobre la carn i la mateixa escalfor de l’hamburguesa i de la paella faran que el formatge es vagi fonent a poc a poc.