Les guarnicions per l’hamburguesa

L’acompanyament més habitual amb una hamburguesa, sobretot si la volem menjar amb pa, és l’amanida composta per enciam, tomàquet i ceba. Es pot posar la ceba caramel·litzada (vigilant la quantitat, ja que el sabor és bastant potent) o fins i tot afegir ceba cruixent. Quan preparem una hamburguesa amb pa podem afegir-hi aquests ingredients i també formatge. Existeixen molts tipus de formatge que serveixen per acompanyar les hamburgueses, cal escollir el que més agradi al comensal i tenir en compte que el grau d’intensitat del sabor del formatge en determinarà també la quantitat. Un formatge blau per exemple el posarem en poca quantitat perquè no predomini sobre el sabor de la carn. Un formatge més neutre tipus el formatge gouda podrà ser-hi amb més presència.

leer más

Com coure una hamburguesa

Quan ens disposem a coure una hamburguesa hem de tenir present que la millor manera de coure-la és a la paella o a la planxa, ja que els líquids que pot desprendre la pròpia carn faran que l’hamburguesa sigui més gustosa i no caldrà fer servir gairebé oli per coure-la. Si pel contrari la fem a la brasa hem de tenir en compte que aquests líquids es perden quan van caient a la brasa i per tant doncs un raig d’oli d’oliva un cop l’hamburguesa estigui cuita ens ajudarà a potenciar-ne el sabor.

Posem a escalfar la paella o planxa i un cop està ben calenta a foc fort, afegim un rajolí petit d’oli d’oliva (sempre és opcional). Seguidament posem l’hamburguesa per tal de que quedi segellada durant uns segons. A continuació cal que baixem el foc a intensitat mitjana per tal de que es vagi coent a poc a poc i ens assegurem que quedi cuita per dins.

leer más

Guarnicions essencials per a hamburgueses

Tothom estimem una bona hamburguesa, però quin és el seu farciment favorit o variació?

Podria ser la seva elecció de un bon pà, cuit a la llenya a foc lent, amb farina de sègol i llavors de sèsam? o potser les opcions il-limitades de guarnicions? Unes verduretes a la graella, formatge artesà de totes les varietats existents a Catalunya, cansalada, herbes fresques, salses i espècies?

Què ne’m de dir de la meva favorita d’albergínia a la graella amb Molí de Gerd blau i coriandre fresc. Això si que es una bona hamburguesa!

leer más