LES GUARNICIONS PER L’HAMBURGUESA

L’acompanyament més habitual amb una hamburguesa, sobretot si la volem menjar amb pa, és l’amanida composta per enciam, tomàquet i ceba. Es pot posar la ceba caramel·litzada (vigilant la quantitat, ja que el sabor és bastant potent) o fins i tot afegir ceba cruixent. Quan preparem una hamburguesa amb pa podem afegir-hi aquests ingredients i també formatge. Existeixen molts tipus de formatge que serveixen per acompanyar les hamburgueses, cal escollir el que més agradi al comensal i tenir en compte que el grau d’intensitat del sabor del formatge en determinarà també la quantitat. Un formatge blau per exemple el posarem en poca quantitat perquè no predomini sobre el sabor de la carn. Un formatge més neutre tipus el formatge gouda podrà ser-hi amb més presència.

Quan mengem l’hamburguesa amb coberts, sense ser en format entrepà podem fer servir el mateix tipus de guarnició o fer anar la nostra imaginació una mica més enllà i buscar acompanyaments que ens ajudin a potenciar el sabor de la carn a la vegada que col·laborin a fer que el plat sigui més complet.

Podem fer servir com a acompanyament per exemple verdura al forn o fins i tot escalivada. Una combinació molt gustosa és l’hamburguesa amb pebrot vermell escalivat i formatge de cabra.

Els bolets també són un bon ingredient per acompanyar l’hamburguesa, poden ser saltejats a la paella. Combinats amb la carn de l’hamburguesa aconseguirem un plat deliciós.

Les patates fregides són l’acompanyament més típic de les hamburgueses, podem fer-les també al forn tipus al caliu, d’aquesta manera no hi haurà l’absorció de l’oli en coures i seran més lleugeres i saludables.

Per tal d’escollir un bon acompanyament podem combinar ingredients que ens agradin però sempre hem de tenir en compte que no siguin massa greixosos o forts de gust per tal que no treguin protagonisme al producte principal que és la carn de l’hamburguesa.